Home » Diensten » Estate planning

Estate planning

‘Estate’ is het Engelse woord voor nalatenschap. Bij estate planning gaat het vooral om maatregelen die u kunt treffen om de toekomstige nalatenschap zo klein mogelijk te maken en daarmee op de totale erfbelasting aanzienlijk te besparen. Dat vraagt om een goede estate planning. Wij assisteren u aan de hand van een zorgvuldige analyse bij het opzetten van een verantwoorde nalatenschapsplanning. 

Estate planning

Wij screenen uw eventueel bestaande huwelijkse voorwaarden en uw huidige testamenten. Daarnaast stellen we met u een schenkingsprogramma op. Naast particulieren adviseren we ook familiebedrijven op het gebied van ondernemingsrecht en estate planning.

013-5321155 – Bel om een afspraak te maken voor een eerste gesprek

 

Emotie staat voorop bij nalatenschapsplanning

Natuurlijk zijn de juridische en fiscale aspecten bij estate planning belangrijk. Toch staat het emotionele aspect altijd voorop. U moet er wel een goed gevoel bij hebben. Het gaat er immers om dat uw vermogen zoveel mogelijk terechtkomt bij degenen aan wie u het gunt. Dat zijn vaak in de eerste plaats uw partner, de kinderen, kleinkinderen en andere familieleden.

Ook als u geen kinderen heeft is estate planning zinvol. De kunst is uw nalatenschap zoveel mogelijk te verkleinen (en zo op de erfbelasting te besparen) zonder dat u enige concessie hoeft te doen wat leefstijl betreft. We adviseren graag over de verschillende mogelijkheden waarmee u dit kunt bereiken.

Tarieven erfbelasting en schenkbelasting 2024

Met ingang van 1 januari 2024 zijn de tarieven en vrijstellingen voor de erf- en schenkbelasting geïndexeerd en luiden als volgt:

Dit document kunt u ook hier downloaden: Tarieven en vrijstellingen erfbelasting en schenkbelasting.

De langetermijnrelatie staat bij ons voorop, altijd.

Meer weten? Neem contact met ons op