Home » Diensten » Onroerend goed » Kopen van een appartement

Kopen van een appartement

Appartement kopen

Bij de aanschaf van een appartement wordt u samen met anderen eigenaar van een appartementencomplex en wordt u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE).

In de splitsingsakte die bij het complex hoort, kunt u vinden wat uw aandeel in de gemeenschappelijke kosten zal zijn (denk aan de onderhoudskosten voor het dak en de lift) en wat uw stemrecht is in de vergadering van de VvE. Er is ook altijd sprake van een splitsingsreglement. Daarin wordt bepaald wat privé in gebruik is en wat gemeenschappelijk is. Soms wordt daarnaast nog een huishoudelijk reglement gehanteerd waarin aanvullende (praktische) gedragsregels staan. Bij het opstellen van een splitsingsakte en -reglement is een notaris betrokken. Naleving van de splitsingsakte wordt evenwel aan de eigenaren overgelaten.

Bij de overdracht van een appartement is de notaris verplicht een verklaring aan de akte te hechten over eventuele schulden van de oude eigenaar bij de VvE. U kunt als koper van een appartement niet aansprakelijk worden gesteld voor een bedrag hoger dan deze opgave.

Kijk ook eens op: www.notaris.nl voor meer informatie.

Meer weten?

Bel ons voor een afspraak.